Mouchart

Zolen

 

 

Zolen zijn een van de belangrijkste therapieën die de podotherapeut bied. In onze praktijk worden zolen op maat en veelal met de hand gemaakt. Een uitgebalanceerde zool kan u steun geven of juist druk verlichten en kan zelfs de stand van uw complete lichaam corrigeren. Onze zolen worden opgebouwd uit diverse hoogwaardige materialen die op uw persoonlijke situatie worden aangepast. Zolen zijn in onze praktijk dan ook nooit een standaard product.

U kunt zich voorstellen dat een zool van een marathon loper aan andere eisen moet voldoen dan de zool van jong kind of van een dame met klachten die door ouderdom zijn ontstaan.

 

 

Zolenplan

 

Naar aanleiding van een uitvoerig onderzoek waarbij uw complete voet in kaart word gebracht, wordt een zolen-plan opgesteld. U word vooraf geïnformeerd over de te verwachtte kosten. Het duurt over het algemeen gemiddeld 2 weken om aan uw nieuwe zolen te wennen. Het is goed om te beseffen dat het dragen van uw zolen noodzakelijk is voor het slagen van uw therapie.

 

Wij verzoeken u om bij uw eerste bezoek 3 paar schoenen, die u vaak draagt, of waar klachten zich juist in voordoen, mee te nemen. Uw schoenen worden dan opgemeten om er zeker van te zijn dat uw nieuwe zolen, indien mogelijk, in die schoenen passen. Tevens kan het slijt patroon van uw schoen veel informatie geven over uw aandoening. In sommige gevallen kunnen met kleine aanpassingen in uw huidige schoenen eenvoudig uw klachten oplossen.

 

Kijk hier voor informatie over het gebruik (inloopadvies) en onderhoud van uw zolen.

 

 

© podotherapie Mouchart