Mouchart

Sport

 

De (sport)podotherapeut is een specialist in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij atleten van elk niveau. Het doel is om de kwaliteit van het sporten te verbeteren.

Bij het onderzoek en de (preventieve) behandeling richt de sportpodotherapeut zich op het houden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een verstoorde balans kan invloed hebben op het ontstaan van sportblessures.

Niet alleen de klacht van de patiënt word te behandeld. De podotherapeut zal vooral de oorzaak van de klacht(en) op sporen en aanpakken. Zeker voor een sporter is het wegnemen van de oorzaak van zeer groot belang.

 

De sportpodotherapeut weet dat de oorzaak van klachten aan enkels, knieën heupen en onderrug vaak bij de voeten ligt. Dat niet alleen, hij kent ook de dynamica en biomechanica van de sporters in hun specifieke sport en het bijpassende specifiek schoeisel.

Onze praktijk beschikt over podotherapeuten die adequaat zijn opgeleid om sporters in alle specialisaties te behandelen.

 

Voor enkele sport gerelateerde voetproblemen kijkt u hier, u kunt voor al deze klachten bij ons terecht.

 

 

 

 

© podotherapie Mouchart