Mouchart

Podotherapeut of Podoloog ?

 

Podotherapie en podologie worden als beroep vaak door elkaar gebruikt. Hoewel beide groepen zich bezighouden met voet en beenklachten is er wel degelijk een groot verschil tussen deze beroepsgroepen.

 

Podotherapie is een wettelijk erkend en beschermd beroep volgens de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut heeft gegarandeerd de 4 jarige Hbo-opleiding Podotherapie (“Bachelor-Degree”) met goed gevolg afgerond. In onze praktijk werken alleen gediplomeerde podotherapeuten en bent u dus verzekerd van de beste zorg voor al uw klachten.

 

Een podoloog maar ook een podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog zijn geen wettelijk beschermde beroepen. Het opleidingsniveau varieert van een gedegen opleiding tot een korte cursus. Echter, door het gebrek aan regelgeving kan het voorkomen dat iemand zonder veel kennis van zaken zich podoloog noemt.

 

In de onderstaande tabellen vind u meer informatie over de verschillen tussen podotherapie en podologie. U kunt ook het volledige schema als PDF downloaden

 

 

 

 

 

Recent heeft de Reclame Code Commisie Podotherapeuten in het gelijk gesteld m.b.t. misleidende reclame van stichting LOOP. Bekijk hier het gehele persbericht.

 

© podotherapie Mouchart