Mouchart

Onderzoek

 

Het onderzoek is het belangrijkste onderdeel van uw bezoek aan de podotherapeut. In onze praktijk besteden we veel aandacht en zorg aan u, tijdens deze behandeling. Een onderzoek neemt gemiddeld zo'n 30-60 minuten in beslag. Tijdens het onderzoek kijken we niet alleen naar uw klacht maar wordt tevens uw complete mobiliteit in beeld gebracht. Aangezien klachten soms hun oorzaak vinden in een ander deel van uw lichaam is het van belang alle factoren die van invloed kunnen zijn op uw klacht, te onderzoeken.

 

Tijdens een deel van het onderzoek is het meestal noodzakelijk dat u uw sokken en lange broek uitheeft. Zo kan op een juiste manier de stand van uw bekken, heupen en knieën worden onderzocht. Ook zal op deze manier uw looppatroon worden bekeken, waardoor spieren en functies van spieren en gewrichten duidelijk zijn te onderscheiden.

 

De volgende punten komen o.a. aan bod tijdens het onderzoek:

 

• Inspectie

De anatomische stand van het lichaam, afwijkingen, verkleuringen en/of bijzonderheden worden gemeten en bekeken.

 

• Palpatie

Structuren in lichaam worden gecontroleerd op afwijkingen, pijnplekken, verdikkingen enz.

 

• Functieonderzoek

De bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten, banden, kapsels en spieren worden getest.

 

• Ganganalyse

De afwikkeling van de voet en de beweging van de knie , heup, rug en romp worden geanalyseerd tijdens het lopen. Tevens wordt er een rs scan gemaakt.

 

• Podoscopie

Via een lichtbak wordt de voetstand en de drukverdeling onder de voet beoordeeld.

 

• Blauwdrukken/RS scan/2D scan/ 3D scan

Via een blauwdruk wordt de voetdruk vastgelegd. De rs scan legt de voet vast in zijn biomechanica/afwikkeling. Via een 2D scan wordt de voet gescand. De 3D scan werkt via een tast systeem dat de gehele voet aftast. Zo verschijnt er op de computer een volledig en correct driedimensionaal beeld van de voet.

 

• Schoeninspectie

Slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten. Ook kan worden bepaald of schoeisel geschikt is voor uw voet.

 

 

© podotherapie Mouchart